RIJKS®
1720

Het restaurant is gelegen direct naast het Rijksmuseum in het drukke museumgebied. Binnen heerst een bijna museale rust, is alles ruim opgezet en strak gestyled en wordt er op het niveau van de unieke kunstcollectie gekookt. Regisseur van dienst is Joris Bijdendijk. Hij kiest voor een scenario vol verrassende gerechten als eerbetoon aan de Nederlandse keuken en voor producten met een sterke identiteit.  Voor de uitvoering van zijn repertoire kan hij rekenen op Ivan Beusink, Yascha Oosterberg en een deskundige keukenbrigade die geconcentreerd in de open keuken knap werk levert. In de bereiding van kabeljauw met crème en chipjes schorseneer, crème van zwarte truffel en 63°C eiderdooier vallen alle smaken als een puzzel in elkaar. Een heerlijke symbiose van smaken en texturen proeven we eveneens in tartaar van langoustines met milde groene curry crème en carpaccio van in zuur gegaarde koolrabi die in een artistieke vorm is uitgesneden. Daarop een licht zoutje van foreleitjes als spreekwoordelijke hartige kers op de taart. Prachtige, zeer zorgvuldig samengestelde en zeer grote wijnkaart met veel aandacht voor Nederlandse wijnen en natuurlijk de klassiekers uit de Bourgogne en Bordeaux en bijzondere referenties uit andere wijnlanden.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé — 18:00-22:00
Mercredi 11:30-15:00 — 18:00-22:00
Jeudi 11:30-15:00 — 18:00-22:00
Vendredi 11:30-15:00 — 18:00-22:00
Samedi 11:30-15:00 — 18:00-22:00
Dimanche 11:30-15:00 — 18:00-22:00

Équipe

Jens van Dries Manager
Jonne Tromp Manager
Joris Bijdendijk Chef
Robin Toen Sommelier

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Le Restaurant

1720

Taiko

1720

Vinkeles

1720