Onbegrensde aspiraties op de kop van de befaamde Laan van Meerdervoort waar een statig Haags herenhuis begin 2019 werd omgetoverd tot de lokaliteit die het nu is: een grootsteedse Frans geïnspireerde zaak met naast fine dining restaurant ‘La Cuisine d’Alexandre’, cocktailbar, salon de thé, enorme binnentuin en een heuse indoor-petanquebaan. Om het Franse gedachtegoed ondubbelzinnig uit te dragen tellen we onder de medewerkers louter Franssprekenden. Naast chef-kok Alexandre Martiano en restaurantmanager Edouard Gaudin een bataljon jonge bedienheren dat, hoewel koddig uitgedost met gilet en baret, de verplichte menu’s en veelal Franse wijnen bekwaam en toegewijd toelicht in Franglais. We proef verrassende composities als gekonfijte fazant op brandnetelcoulis met kastanjecrème en doodstrompet, en gebakken regenboogforel op geroosterde schorseneren en hollandaisesaus. Even veelbelovend is perfect bereide Wellington van hert, bij bietstructuren en hertenjus. Een ware proeve van bekwaamheid waarin deze nieuwkomer in onze gids glansrijk slaagt. Bienvenue chez Gault&Millau!