De keuken van Wouter Kik, in onze vorige editie Jonge Chef van het Jaar, blijft op consistent niveau hoge toppen scheren. De amuses zijn verfijnde creaties om naar uit te kijken. Een combinatie van asperge met landkaviaar en saus van asperges of ijs van eekhoorntjesbrood met walnoot en duindoornbes zetten de smaakpapillen meteen op scherp. Wat volgt, moet voor dit prikkelend culinair geweld in het geheel niet onderdoen. Wel integendeel. Makreel komt zacht gerookt met poeder van biet, boemboe, rettich en grapefruit als een rijkelijk smakend geheel. Met een gargouillou toont de chef zijn vermogen om met lentegroenten een zeer aantrekkelijk en fijn geschakeerd gerecht neer te zetten waarin spitskool, lente-ui, vlierbloesem, artisjok én saus met bonenkruid voor een geweldige smaakbeleving zorgen. Het beste houdt Wouter Kik voor het laatste met een even origineel als smaakintens nagerecht rond rabarbercompote, granité en gedehydrateerde biet.