Waar de buitenkant van het restaurant niet echt opvalt en de samenstelling van het interieur ons soms wat in verwarring brengt, weet chef André van Alten gerechten op het bord te serveren die in alle opzichten imponeren. De gangen volgen elkaar in een aangenaam tempo op, waarbij de zwarte brigade en gastvrouw Tanja voor de juiste toelichtingen zorgen. De stijl van de keuken heeft een klassieke basis, maar uiteindelijk komen er zorgvuldig samengestelde creaties op het bord met invloeden uit diverse landen van over de hele wereld. We zijn onder de indruk van perfecte, botermalse Anjouduif, vergezeld van gekonfijte bouten met fraaie accenten van linzen, gerookte amandelen en fijne jus. Ook met vis toont de chef zijn expertise. Zo combineert hij gerookte paling met aardappelkrokant, kruidensalade en kaviaar dankzij afwisselende texturen tot een gerecht met extra cachet. Bijzonder is de warme gloed van jalapeño bij een erg fraai vormgegeven gerecht met delicate smaken rond zeebaars, courgette, yuzu en huacatay. La Provence beschikt over een rijk gevulde wijnkelder met vele klassiekers die elke wijnliefhebber blij zal maken. Ook de wijnarrangementen zijn voorbeeldig samengesteld.