Meliefste in Wolphaartsdijk behoort tot de top van de uitzonderlijke Zeeuwse keuken en bij uitbreiding van Nederland. Komt dat door de geweldige lokale mariene ingrediënten, of de Zeeuwse perfecte minimalistische ‘no nonsense’ benadering? Wellicht door een combinatie van beide. De opening met tal van amuses overrompelt ons meteen. Het brosse hennepzaad crackertje met een ‘tuintje’ van lokale schapenkaas en verse kruiden zorgt meteen voor een opperbeste stemming aan tafel. Een voorgerecht met mosseltjes, scheermes, kokkels, zeebanaan, zeevenkel, salty fingers, zeekraal en nog andere zeegroenten op een spiegel van lavasjus en julienne van groenten smaakt divers, homogeen en intrigerend lekker. Ook de Zeeuwse versie van gereconstrueerde Vlaamse paling in ‘t groen is uitzonderlijk en overtuigend. Cuisson en smaak van langzaam gegaarde en daarna gebrande duif uit het Franse Steenvoorde is perfect en zijn jus met vijf kruiden en lookschuim heerlijk. Fijne wijn & spijscombinaties maken het festijn compleet. Meliefste haalt na vijf jaar opnieuw een hogere quotering en sluit zo aan bij de nieuwe top van Nederland.