Back to search results

RIJKS®
1720

Een ‘match made in heaven’. Zo lijkt het wel, de samenwerking tussen het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk die sinds 2014 aan restaurant RIJKS® een eigen identiteit gaf. Wat in aanvang een kwaliteitsvol restaurant van een topmuseum was, evolueerde naar een bestemming op zich. De chef koos daarbij voor een heel eigen en sterk onderbouwd narratief, voor een keuken van de “Lage Landen” die inspiratie vindt in lokale producten én in ingrediënten die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen mee smaak en vorm hebben gegeven. Bijdendijk kan voor die uitdaging rekenen op een sterk team waarin chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg zijn belangrijkste steunpilaren zijn. Hij creëerde een aantal signatuurgerechten die inmiddels als een ijkpunt gelden. Zoals de millefeuille van rode biet met beurre blanc opgepept met onder meer dashi, sushi-azijn en oude sojasaus. Hij kookt niet alleen met zwier, getuige daarvan is een combinatie van diverse slasoorten met peer en Oude Texelse geitenkaas en walnotencrème, maar evenzeer met een bepaalde overtuiging. Een ander signatuurgerecht rond drooggerijpte tamme eend is immers een voorbeeld van kop tot staart verwerking waarbij het product maximaal gebruikt wordt en in zijn diversiteit opgewaardeerd wordt. Filet, bouten maar ook karkas verwerkt in een consommé en ingewanden zoals hart en tong komen smakelijk op het bord en zorgen voor een typisch RIJKS® moment aan tafel.

Heures d'ouverture

Lundi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Mardi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Mercredi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Jeudi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Vendredi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Samedi 11:30-15:00 — 17:00-22:00
Dimanche 11:30-15:00 — Fermé

Équipe

Joris Bijdendijk
Lex Gasseling
Simone Blokker

Nos partenaires

Restaurants similaires

Le Restaurant

1720

Taiko

1720

Vinkeles

17,520