Back to search results

Sabero
17,520

Sabero is een anagram van het woord Boreas en dan weten we meteen dat we te maken hebben met een zaak die zich al meer dan 20 jaar ophoudt op het hoogste gastronomische niveau. Nico en Sonja Boreas ontvangen hun gasten in hun intieme huiskamerrestaurant in Leende. Vanuit onze tafel kijken we uit op de deels open keuken en zien we met welke toewijding en precisie de chef en zijn brigade te werk gaan. De zwarte brigade onder leiding van Sonja Boreas loopt geolied en straalt gastvrijheid uit. Nico Boreas serveert een vast menu in vijf tot zeven gangen. Hoogtepunt is het hoofdgerecht van botermalse reerugfilet omwikkeld met peperblad, pittige zure veenbessen, gevulde spruitjes met Vacherin Mont d’or, biet en een variatie op rouenaisse saus. Hier onderscheidt zich de meester van zijn gezel. Alles aan dit gerecht klopt immers: perfecte cuisson, verrassende en prikkelende garnituur en knap gelaagde saus. Ook in het voorgerecht rond coquilles met oester en groene kool primeren de pure smaken van de ingrediënten. Hierbij evenmin overbodige toefjes maar wel scherpe focus op de zuivere smaakdefinitie van ziltige oester en secuur gegaarde zoetige coquille. Het echtpaar Boreas blijft zich ook op deze locatie makkelijk aan de top van de vaderlandse gastronomie handhaven en dat is een groot compliment waard.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Fermé
Jeudi Fermé — 18:00-21:00
Vendredi Fermé — 18:00-21:00
Samedi 12:00-16:00 — 18:30-21:00
Dimanche Fermé

Équipe

Nico Boreas
Sonja Boreas

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

De Treeswijkhoeve

17,520

Zarzo

1720

De Nieuwe Winkel

17,520