Oceania Cruises, waar luxe en gastronomie elkaar treffen

7 nov. 2023

Oceania Cruises is de wereldleider op de markt van de culinaire en bestemmingsgerichte cruises. Deskundig samengestelde reiservaringen aan boord van prachtig ingerichte schepen doen meer dan 600 populaire en minder gekende pittoreske havens aan in meer dan honderd landen. De acht kleinschalige luxeschepen van de rederij hebben een capaciteit tot maximaal 1.238 gasten. Oceania Cruises biedt reizen van zeven tot meer dan tweehonderd dagen, die gasten de prachtigste bestemmingen ter wereld laten ontdekken en beleven.

‘The Finest Cuisine at Sea’

Een reis met Oceania Cruises is ook een uitzonderlijke gastronomische ervaring. ‘The Finest Cuisine at Sea’® is voor Oceania Cruises niet zomaar een slogan, het is de leidraad in alles wat ze doen. De restaurants aan boord van hun schepen bieden gasten hoogstaande gastronomische ervaringen, inbegrepen in de prijs van de reis met een selectie aan mooie wijnen, Champagnes of bieren. 

Het culinaire feest begint met een verrassende cocktail in The Bubbly Bar, The Ultimate Bloody Mary of The Macallan Experience. Van daar gaat het naar een van de specialiteitenrestaurants aan boord. Zoals je van een toprestaurant mag verwachten, bereiden vooraanstaande chefs met ervaring uit ’s werelds beste restaurants alle gerechten à la minute en met de meest verse ingrediënten. 

Franse Masterchefs

Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij ter wereld die twee Franse Masterchefs in dienst heeft. Zij bedenken en testen elk gerecht dat wordt geserveerd op de schepen van Oceania Cruises. 

Met hun team creëren ze elk jaar ongeveer 300 nieuwe recepten om de menu's aan boord fris en opwindend te houden. Hun zorgvuldige foodpairings betoveren zelfs de meest veeleisende fijnproevers. Uiteraard zorgt een opmerkelijke collectie zeldzame wijnen van toonaangevende wijngaarden over de hele wereld voor de finishing touch van elk diner in elk restaurant aan boord. 

Voor wie een nog exclusievere culinaire ervaring bij Oceania Cruises zoekt, zijn er verschillende private dining-formules. 

Gastronomische ontdekkingsreis

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de gastronomische kwaliteiten van Ocean Cruises, geven we je graag nog enkele culinaire weetjes mee. Oceania Cruises introduceerde als allereerste de hands-on kookschool op zee, nu te vinden aan boord Vista, Marina, Riviera en vanaf april 2025 ook aan boord van de gloednieuwe Allura. Samen met ervaren chefs leer je in klein groepen lokale en andere gerechten bereiden.

De schepen van Oceania Cruises hebben bovendien meer keuken- en opslagruimte voor verse levensmiddelen dan elke andere cruisemaatschappij. Met één chef-kok per tien gasten heeft het in verhouding ook het hoogste percentage culinair personeel van alle cruisemaatschappijen. Partnerships met klinkende namen als Moët & Chandon en Dom Pérignon zorgen ervoor dat het de reizigers aan niets ontbreekt. 

De Culinary Discovery Tours laten reizigers lokale markten, boerderijen, restaurants en culinaire attracties ontdekken. Het is een unieke kans om de culinaire cultuur van de verschillende bestemmingen te leren kennen en appreciëren.  En met simply MORE™ krijg je bij Oceania Cruises de meest exquise cruise-ervaring, waar vrijwel alles is inbegrepen in de prijs. Denk daarbij aan een royaal excursiebudget, een uitgebreid drankenpakket tijdens lunch en diner met tientallen vintage champagnes, premium wijnen en internationale bieren.

Oceania Cruises bestaat twintig jaar en gaf in die periode een nieuwe betekenis aan de cruise-ervaring met een mix van luxe, avontuur en gastronomische perfectie.  Het is de eerste keuze voor reizigers die op zoek zijn naar gastronomische hoogstandjes en een verrijkende ervaringen op zee. Oceania Cruises maakt van elk diner een feest en van elke cruise een onvergetelijk avontuur.

Voor meer informatie verwijzen we naar je vertrouwde reisadviseur of www.oceaniacruises.com

Meer Nieuws

Topchefs halen € 195.000 op voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

29 mei 2024

Nierstichting ambassadeur Marko Karelse met 'Minder zout, meer smaak' campagne

22 mei 2024

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

25 mrt. 2024