De Lage Vuursche is een heel mooi klassiek restaurant gelegen in een bijzonder aantrekkelijk dorp te midden van een bosrijke omgeving. Sinds 1865 serveren vijf generaties van de familie van Oosterom op deze locatie en in deze zeer gezellige setting eten aan lokale gasten en passanten. Service is zeer attent, sfeer innemend warm. We voelen dat het verleden zorgvuldig wordt gekoesterd met een open blik naar de toekomst. Chef Laurens Hensen leidt met ambachtelijke hand de keukenbrigade. Na een potje boerenbrokkelkaas met perfecte toast als hapje vooraf volgt huisgemaakte pastei gevuld met wildragout. Zowel pastei met fijne botersmaak als vulling zijn van goede makelij. Hazenrug wordt keurig aan tafel versneden, is mooi rosé gebraden en krijgt diverse garnituur van rode kool, crème van pastinaak en stoofpeer mee, naast krokant gebakken bloedworst en diepe jus met kruidenkoek. Een heel verzorgd geheel dat plezier doet. Klassieke wijnkaart met aangenaam geprijsde referenties. Laurens Hensen mag een eerste koksmuts opzetten.