Héroine is een prachtig adres in de Rotterdamse culinaire scene. De fraaie serene inrichting met een knipoog naar de jaren zeventig in de zuidvleugel van Het Industriegebouw en een zeer prettige sfeer markeren het heel eigen DNA van dit restaurant. Michael Schook en Eva Eekman zijn eigenaren en Michael is ook als chef actief. Hij kookt onconventioneel, met moderne inslag en zorgt voor mooi vormgegeven en vaak spraakmakende bordjes. De bar voorziet ook in fijne cocktails en bar bites. Maar we laten ons vooral in de watten leggen door de helden en heldinnen van Héroine die ons verrassen met een mooi menu. Knap hoe een perfect gegaarde langoustine in een ongewone combinatie van vlierbloesem, koffie en stengelsla voor een voldragen smaakgeheel zorgt. Zin voor zeer geslaagde verweving proeven we eveneens in een beeldig opgemaakt bord met filet van duif, abrikoos, amandelen en lavendel. Dennis Koopman is de zeer kundige sommelier die voor een intrigerend wijnaanbod zorgt.