Charmant restaurant in de driehoek Delft-Rijswijk-Den Haag en pal aan de lieflijke trekvaart de Vliet gelegen. Sinds Erik Tas de monumentale hofstee met terrassen en suites in 2020 overnam, scoort de chef-eigenaar er met indrukwekkende klassieke schotels en een ontzagwekkend brede voorraad imponeerwijnen. Zeetong komt perfect gepocheerd bij diverse bereidingen van wortel met duindoornbes, geplukte ossenstaart en herfsttruffel. Met lardo di Colonnata, cantharellen en bieslook bedekte tarbot verschijnt perfect gebakken in schuimende beurre blanc met daslookolie. Al net zo geraffineerd is de combinatie van wagyu met crème van miso, geglaceerde ui, pommes dauphines, gekaramelliseerde prei en rijke jus met ponzu en sanbai. Nog zo’n overrompelende proeve van meesterschap: tien bereidingen van ananas. Gepresenteerd in een drieluik met onder meer crèmeux, sablé, rijstsoufflé en sorbet, stuk voor stuk uitstekend bereid en los van elkaar verfijnd met pronte smaken als kardemom, dragon, citroen, steranijs en vanille. Een verhoogde score is op zijn plaats. Pluim tot slot voor een onontbeerlijke schakel in Tas’ bedienteam: Denah de Roode. Los van haar verkwikkende voorkomen schakelt deze veelzijdige specialiste moeiteloos tussen haar rollen van maître, sommelier en fromager.