Op het stemmige centrale plein van Harderwijk blijft dit discrete maar verzorgde hoekhuisje een benchmarkrestaurant voor de Nederlandse gastronomie. Eten is in ’t Nonnetje een belevenis, een reis en een persoonlijk verhaal met als basis Franse keuken waarin gedoseerd veel Portugese invloeden in verweven zijn. Daarnaast proef je ervaring en het ambacht van chef Michel van der Kroft. Elk gerecht is een voorbeeld van evenwichtige opbouw en zorgt voor een voldragen smaakgevoel. ’t Nonnetje serveert een zesgangenmenu naast een heel uitgebreide à la carte. Rauwe oester komt met rauwe asperge in sap van asperges met een goede kick als zeer verfrissende, complexe bereiding die goed hoog op smaak is. Toro van tonijn wordt aan tafel gepresenteerd en komt daarna kort gekorst op het bord met fijne saus van passievrucht en een wervelwind aan smaken dankzij radijs, goed beheerste jalapeño en avocado. Het onvermijdelijke gerecht als je hier gaat eten, is de gastronomisch expressie van zijn liefde tussen hem, zijn vrouw en Portugal. Het gerecht is zelfs naar zijn echtgenote vernoemd. Ravioli Maria do Céu is fenomenaal dankzij een vulling van expressieve Portugese schapenkaas Queijo da Estrela, badend in salieboter, met daarbij getourneerde champignonhoeden en jonge courgette. Dessert met kumquat en gember is spannend, verbluffend smaakvol en intens.