Chef-kok Jannis Brevet stopt na 22 jaar met restaurant Inter Scaldes in Kruiningen; Chef Jeroen Achtien neemt exploitatie over.

Jan 19, 2023

Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Vanaf medio september a.s. treedt Top Chef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes. Achtien is thans chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens, 18 punten Gault&Millau. Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije in Zwolle, waar Achtien ruim 8 jaar werkzaam is geweest.

Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. “Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen”, aldus Brevet. “Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open”, zegt Brevet. Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden. Met de advies- en coaching werkzaamheden voor Pillows Hotels valt voor mij de puzzel perfect in elkaar. Na een mooie carrière met 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken en wordt het nu tijd, om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie”.

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haar deuren in het najaar met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer. Top chef Jeroen Achtien, die wordt gezien als één van Europa's grootste opkomende culinaire talenten, heeft veel respect voor Brevet en een tophuis als Inter Scaldes. “De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor ons zelf te beginnen”.

Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels, is blij met de samenwerking met Brevet: “Het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Tot nu toe hebben we prachtige prestaties behaald met onze restaurants en chefs. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en Gault&Millau mogen ontvangen. Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen. Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden”.

Claudia Brevet is vooral heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. ”Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden. Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden. Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij nog zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten”.

More News

Topchefs halen € 195.000 op voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

May 29, 2024

Nierstichting ambassadeur Marko Karelse met 'Minder zout, meer smaak' campagne

May 22, 2024

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Mar 25, 2024