JRE Pers & Partnerlunch 2022, Ledeboer Almelo

May 26, 2022

Op 24 mei j.l. was Restaurant Ledeboer in Almelo het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- & Partnerlunch.

 

Elk jaar worden de nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld aan haar partners en de pers. Host en organisator van deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Rick Blanken van Ledeboer in Almelo. Vinites serveerde een glas Bellevista Franciacorta Brut Alma Grande Cuvée en Fever-Tree verzorgde twee alcoholvrije cocktails met Copperhead 0.0 tijdens het ontvangst. 

 

Na een korte introductie over het reilen en zeilen van JRE in 2022 en de bestuurswissel sprak voorzitter Marko Karelse (Villa la Ruche) over de nieuwe partners, de verlengde samenwerking met illy, de uitreiking van de Gault&Millau en de JRE-Awards van 2022; Chef van het jaar is Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy in Epe, Gastvrouw van het Jaar is Ellen Kinkartz van Atelier in Gulpen en Restaurant van het Jaar is Restaurant Lokaal in Doetinchem van Bjorn Massop. Vervolgens werd ook gesproken over de toekomst waarin JRE investeert in de ‘Jeunes’ door samen met haar partners trainingen, masterclasses en tastings te organiseren voor personeel en gastlessen voor leerlingen van diverse hotelscholen.

 

Verder werden de nieuwe internationale partners, Big Green Egg en La Rioja Alta, van JRE-Jeunes Restaurateurs geïntroduceerd. De lancering van JRE-Inside+, een uniek loyaliteitsprogramma en werd er gereflecteerd op de dag van internationale humanitaire samenwerking; Heroes. Benadrukt werd de wekelijkse bekendmaking van de genomineerden voor de internationale JRE Awards. Marko Karelse sloot af met het voorstellen van 2 nieuwe leden. Met deze nieuwe leden telt JRE-Nederland inmiddels 39 leden. 

 

Na de presentatie werd er geproost op een mooi jaar met een verfrissend glas Swinckels of Swinckels 0.0, aangeboden door Swinkels Family Brewers.

 

 

GOYVAERTS

Jip, Yelle & Jesse Goyvaerts

Stratumseind 87, 5611 ER Eindhoven

www.jre.eu/goyvaerts  

 

RESTAURANT CÈPES

Liset Bom

Houtkampweg 1, 6731 AV Otterlo

www.jre.eu/restaurant-cepes 

 

 

Tijdens deze bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de Chefs gekookt. Het dessert werd verzorgd door leerlingen van de Culinary Academy in Sofia, Bulgarije in samenwerking met HRC-International. Résidence wijnen, Kwast Wijnkopers, La Rioja Alta, URB Drinks en Prisecco Alcoholvrij tekenden voor de wijn- en alcoholvrije combinaties. Het tafelwater van S.Pellegrino & Aqua Panna werd verzorgd door Kepler 15. De afsluiting was met een kopje illy intenso koffie en illy Cold Brew, geserveerd met verschillende friandises van de nieuwe leden gecombineerd met Villa Massa Amaretto of Limoncello verzorgd door Maxxium. Bridor, Chefsfarm, DOYY Caviar, FrischeParadies, Hanos, Koppert Cress & Sligro verzorgden de invulling van de lunch. 

 

JRE-JAMSESSIES

Het basisidee van de jamsessie is zowel eenvoudig als bijzonder doeltreffend: drie keer per jaar komen een aantal JRE-chefs en sommeliers in de Miele kookstudio bij elkaar, met een 'mystery-basket' gevuld met producten wordt gestart met koken. Dan ontstaat de wisselwerking van vraag, overleg ervaring én verrassing. Er wordt niet alleen over het product gesproken maar ook over combinaties en toepassingsmogelijkheden van het product. 

 

Op een inventieve manier worden 'à la minute' kennis en kunde gecombineerd. Er is op informele wijze direct persoonlijk contact, overleg en debat met de producenten en partners mogelijk. De ervaring leert dat deze informele bijeenkomsten zowel chefs, sommeliers als participanten enorm motiveren. Op een vriendschappelijke en ongedwongen manier is men professioneel actief en ontstaan er leermomenten voor eenieder.

 

Voor meer informatie over dit project https://www.jre.eu/nl/jre-jamsessies

 

 

JRE JONGERENWEEK 2022

In navolging van eerdere edities van de JRE-Jongerenweek, krijgen jongeren tot en met 25 jaar ook dit jaar 25% korting op de menuprijs bij alle JRE restaurants in Nederland. JRE vindt het belangrijk dat onze passie bereikbaar is voor de gast van de toekomst daarom genieten jongeren t/m 25 jaar van 12 tot en met 18 juni van deze korting!

 

Om dit jaar meer kennis te geven aan het evenement, wordt het evenement in samenwerking met illy koffie georganiseerd. Elke gast ontvangt een gratis kopje koffie, een koffiecocktail of een koffie gerecht. Wordt hier een foto van geplaatst op social media met de juiste hashtags en tags, dan is het mogelijk om een illy koffie machine, een lunch/diner voor 2 of een illy art collection te winnen.

 

Voor meer informatie over dit project https://www.jre.eu/nl/jre-jongerenweek

 

 

OVER -  JRE-JEUNES RESTAURATEURS

- NEVER-ENDING PASSION –

 

Food is the most universal of human languages. It unites individuals were ideologies, culture and nationalities divide.           MARINO NIOLA

 

In 1974 begon JRE als een kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Door het succesvolle concept en de grote internationale belangstelling vanuit aanvankelijk Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Vandaag zijn JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 15 Europese landen met 350 ‘Jeunes Chefs’. 2014 was een bijzonder jaar, 40 jaar JRE-geschiedenis werd geschreven… In 2016 werden de nieuwe naam ‘JRE-Jeunes Restaurateurs’ en logo gelanceerd met slogan ‘’Never-ending Passion’’. Deze slogan is de basis van het manifest dat wordt geassocieerd met elke Chef, partner en ondersteunende producenten. 

   

PROGRAMMA & CONGRES INFORMATIEAANVULLENDE INFORMATIE? 

JRE-Jeunes Restaurateurs 

Beemdstraat 26, 5652 AB EINDHOVEN

 

t.            040 226 09 34+31 (0)40 226 09 34 

e.           [email protected]  

w.w.           www.jre.nl

More News

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Mar 25, 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Feb 20, 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

Feb 6, 2024