Video:
Cheesevalley - Restaurant Lizz in Gouda

Jun 20, 2022

Executive chef Martijn Kajuiter en Chefkok van Restaurant Lizz, Remco Kuijpers; Cheesevalley, Gouda, Goudse kaas, Stroopwafels, de kaasmarkt op donderdag, de idyllische huisjes, je loopt in een stad maar je hebt het idee dat je in een groot dorp loopt, zeker in het centrum, dat maakt Gouda wat het is

 

Midden in het centrum ligt Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Dit kleurrijke boutique hotel opende in de zomer van 2021 met 25 kamers haar deuren op een historische plek. Het hotel huisvest naast een brasserie ook het fine dining restaurant Lizz onder leiding van chefkok Remco Kuijpers.  De basis en de fundamenten van de keuken van Restaurant Lizz, komen uit de regio. Hun stijl is klassiek frans met eigentijdse, oosterse invloeden die voor frisse en aromatische toetsen zorgen.

 Zo haalt men uit Molenaarsgraaf van de zuivelboerderij onder andere boter en kaas en de zuivel voor het ontbijt met yoghurt en karnemelk. De groenten en fruit haalt men allemaal uit het Groene Hart met bijvoorbeeld aardbei als hoofdrol in het dessert. Het Weeshuis met restaurant Lizz is een bestemming op zich maar de stad Gouda en de Cheesevalley omgeving hebben ook het nodige te bieden.
 


De chefs Martijn Kajuiter en Remco Kuijpers bevelen in deze regio graag ‘Pieters restaurant’ in Bergambacht en de Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk van harte aan. Gelijkgestemde chefs met een goede visie op koken en een must als je in de buurt bent. Bij deze restaurants komen de chefs zelf ook graag. 

 

Remco Cuijpers (chef)

Martijn Kajuiter (executive chef)

Restaurant Lizz, 14|20

Relais & Chateaux Hotel Weeshuis Gouda

https://wshs.nl/eat-drink/lizz/

https://www.relaischateaux.com/gb/netherlands/weeshuis-gouda
https://www.pietersrestaurant.nl 

https://www.polderkeuken.nl

https://www.cheesevalleyholland.com

More News

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Mar 25, 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Feb 20, 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

Feb 6, 2024