Video:
Limburg, Restaurant ONE met Chef Edwin Soumang

May 24, 2022

Limburg en Asperges

We laten de regio zien door de ogen van de chef en de restaurateur waarbij we de schoonheid van de omgeving belichten waar de producten vandaan komen. Daarnaast geeft de chef ook nog enkele eigen restaurant suggesties in de buurt. “where chefs eat”.

Edwin Soumang: ‘Het voelt goed voor mij, mijn vrouw Bethany en voor het hele team om onze ingrediënten uit de regio te halen. We leggen de focus graag op groenten die voor een groot gedeelte uit onze stadstuin komen die op nog geen honderd meter van ons restaurant ligt. Meer dan 1000m2 vol kruiden, bloemen, groenten en fruit. In de loop van het jaar kiezen we zorgvuldig wat elk seizoen ons brengt. 


De tuin wordt door onszelf onderhouden met de hulp van lokale vrijwilligers. De koks duiken dagelijks de tuin in om de ingrediënten te oogsten die ’s avonds op het bord verschijnen. Wat we niet hebben halen we zoveel mogelijk uit de regio. Op dit moment hebben we gezien het jaargetijde in ons menu een hoofdgerecht met asperges van Pauline en Franc Goertz uit Mariahoop. Wij gebruiken al jaren hun asperges en als wij mooie producten krijgen van onze leveranciers dan komt daar niemand anders tussen.
 
 

   


We zitten hier in het prachtige watersportgebied van de Maasplassen. Je kan er een bootje huren, mooie fietstochten maken of een prachtige wandeling eromheen of bij de heidegebieden rond de Roer. Of breng een bezoekje aan de vele leuke omliggende dorpjes. Ook om te winkelen is Roermond met zijn oude binnenstad en outlet Shopping een prima stad. Overal zijn gezellige gastvrije terrassen. 

 

 

Als mensen een bezoek hebben gebracht aan ons Restaurant ONE dan adviseren wij jullie om er een mooi weekend van te maken of er een extra dag aan vast te plakken in Limburg.
Er zijn nog twee andere restaurants hier in Roermond waar wij zelf ook graag naar toe gaan die wij jullie van harte kunnen aanbevelen. Als eerste is daar Kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland. Het restaurant heeft een Franse keuken met een mediterrane inslag.

Als tweede beveel ik jullie ons zuster restaurant TWO aan in Hotel Dux aan de Roerkade in Roermond waar wij een bistro kaart voeren met daarop veel klassiekers. Ook hebben wij er een prachtig dakterras.

 

Mijn naam is Edwin Soumang en ik ben chef en eigenaar van Restaurant ONE in Roermond en hoop jullie graag een keer in ons mooie restaurant te ontvangen of op een andere mooie plek in Limburg.’

Edwin, Bethany & Team ONE

www.bistrotwo.nl

www.kasteeltjehattem.com 

www.hartvanlimburg.nl 

Edwin Soumang 

Restaurant ONE Roermond

https://restaurantone.nl

16,5|20 Gault&Millau punten

More News

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Mar 25, 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Feb 20, 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

Feb 6, 2024