De nog altijd jonge Arie Visscher heeft als chef al een behoorlijke staat van dienst. Begonnen in de ‘oude’ De Librije, om daarna via omzwervingen in onder meer Shanghai, Sydney, Antwerpen, Goes en het Rotterdamse Joelia, in Leiden aan te meren, waar hij eind 2023 zijn eigen ‘Café Visscher’ opende. Een eethuis dat in sneltempo de culinaire harten in de sleutelstad, en inmiddels ook ver daarbuiten, heeft veroverd met een bistronomische kaart. Zoals boterzachte kalfssukade en gebakken ganzenlever op puree met zuurkool, zilverui en rode wijnjus, of een gepocheerd eitje bij gebakken morieljes, croutons en hollandaisesaus. Eveneens delicieus eenvoudig is gehakte ossenhaas bedekt met geplette langoustine, XO-crème en kaviaar. Geen quasi-gastronomische omhaal, maar een simpele opbouw van evenwichtige, stevige smaken en opgediend naast mooie wijnen door een vlotte, goedlachse bediening in een weldadig bistrodecor. Zo’n zaak, kortom, die iedereen in zijn buurt zou wensen. Een hogere notering is op zijn plaats.