De Kas van chef-eigenaars Jos Timmer en Wim de Beer is een eigentijds restaurant dat makkelijk een zeer divers internationaal clientèle aantrekt en dat is op zich een markante prestatie. De zaak vinden we in een kassencomplex in park Frankendael in Amsterdam-Oost en wordt begin 2023 verbouwd waarbij het private dining gedeelte achteraan het restaurant meer betrokken wordt bij het eigenlijke restaurant en het zicht op de keuken. Uit die keuken komen gerechten die nog aan smaak en spanning gewonnen hebben en waardoor De Kas met een punt hoger gequoteerd wordt. Zeer zuiver en rijk aan smaak is bereiding van coquille met doodstrompet en aardappel in bouillon van coquille en geserveerd in de schelp. Spaghetti van inktvis krijgt een zachte cuisson mee en een heerlijk schuimende beurre blanc die aan het eenvoudig ogend gerecht fijne complexiteit meegeeft. In het zoete register maken we kennis met een verleidelijke compositie rond aardpeerijs, macadamia, karamel, yoghurt en koffie. Fijne groentebereidingen lopen in dit farm-to-table restaurant inderdaad als een rode draad doorheen de hele kaart tot bij de nagerechten toe. De Kas is ons Groenterestauraant van het Jaar 2023.