De Kromme Watergang
1820

Zeeland blijft echt een belangrijke inspiratie voor veel chefs. Zo ook voor chef Edwin Vinke, die reeds meer dan 25 jaar alle rijkdom van Zeeland vertaalt naar gerechten met een heel eigen vormentaal. Hierin spelen de fauna en flora van Zeeland en het rijke koopvaartverleden van Nederland de hoofdrollen. Kruiden en specerijen uit de hele wereld maken lokale gerechten dan ook bijzonder spannend en geven dikwijls een extra dimensie. Een mooie vette holle oester met mojito en zwarte olijf is een goede illustratie hiervan. Deze contrasterende boeiende combo werkt zeer goed. Dit geldt zeker ook voor de combinatie van bijna puur geserveerd en gegaard Noordzeekrabvlees met gebrande avocado. Een spartelvers stuk kabeljauw, perfect in papillot gegaard wordt gastronomisch comfortfood in combinatie met een heel rijke pretstamppot. Een langoustine met een cuisson om U tegen te zeggen komt met groene kruiden en bloemkool met miso. Erbij een bisque van langoustines met bruine rum. Zeeland op zijn best. Vinke laat een  parel tevoorschijn komen in een oester. De parel is gemaakt van flinterdunne witte chocolade gevuld met vloeibare rozemarijn. Buikspek, gerookt en gebarbecued, doet het heel goed met pijlinktvis als tagliatelle vermomd. Hartig en gedurfd goed op smaak gebracht. Vinke blijft boeien met zijn eigenwijze gerechten.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Thursday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Saturday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — 19:00-21:00

Team

Mike Dooms

Our partners

Similar Restaurants

Pure C

1820

Inter Scaldes

19,520

Meliefste

1720