Restaurant De Leuf is gevestigd in een oude vakwerkboerderij uit 1769 in het Zuid-Limburgse Ubachsberg die dit jaar ook aan de buitenzijde een update heeft ondergaan. Onthaal en service benadert de perfectie. Aan tafel geeft het personeel blijk van kennis en ervaring. Men geeft heldere uitleg over de producten, gerechten en achtergrond daarvan. Alle creaties die uit de keuken van chef Robin van de Bunt komen, zijn hoog op smaak en prachtig in balans. Hij laat zich hierbij inspireren door de Aziatische keuken afgewisseld met klassieke verfijndheid. In miso gepekelde zeebaars met vinaigrette van shiitake en bonito is hiervan een mooi voorbeeld. Crème van citrus brengt frisheid en balans, rijst zorgt voor crunch en oesterblad voor een spannende zilte toets. Langzaam gegaarde kalfswang smolt in de mond. Een lichtzoete, kleverige, umamirijke lak garandeert een extra laag aan smaak en complexiteit. Daarbij nog wat umami in crème van zwarte knoflook, iets rokerigs door aubergine en warme tonen van steranijs die volop aanwezig is, maar ook zó mooi gedoseerd is. Garnituur van gevulde morielje is licht kruidig, met een spannende frisse vulling van geitenkaas. Saus met fenegriek brengt het gerecht bij elkaar. Alle elementen zijn in precies voldoende mate aanwezig om bij iedere hap de volledige smaakbeleving te krijgen.