De Leuf is in de zomer van 2022 in een nieuw jasje gestoken. ‘De Leuf 2.0’ noemt de familie van de Bunt dat zelf. Robin, onze ‘Jonge Topchef van 2022’, en zijn zus maître sommelier Michelle nemen steeds meer het stokje over van moeder Sandra die nog vol betrokken blijft. De reizen van Robin en zijn sous-chef Thijs Gerards naar Azië liggen aan de basis van deze herbronning met een fusie van Europese en Aziatische smaken en technieken als resultaat. Wij proeven vooral Japanse smaken in elegante mooie shoyu’s, miso’s, kombu’s en dashi’s. Bij binnenkomst naar de tafel worden we al verrast met een ‘walking’ amuse hapje van ikura (zalmeitjes) met sakura (kersenbloesemblad) en shiso. Zee-egel in zijn schaal, chawanmushi met noordzeekrab en Koreaanse sangchae, jus van strandkrab, yuzu en gedroogde Chinese bieslook verweeft de chef in een complex voorgerecht met unieke balans. Gebarbecuede rib-eye met een zeer smaakvolle XO-saus, chimichurri, furikake en ponzu, imponeert al evenzeer. Tot slot zijn we onder de indruk van een dessert met aardpeer en sudachi. Een niet te zoet, verrassend fris en toch aards dessert met matcha perfect in balans om een indrukwekkende avond af te sluiten. Wij zijn erg benieuwd wat Azië door de ogen van De Leuf 2.0 op dit niveau nog meer aan Nederland te bieden heeft.