Restaurant Atelier treffen we in een charmant vakwerkhuis uit 1670 in het centrum van Gulpen, een toeristisch dorp bekend om zijn heuvelachtige fietsroutes. Ontvangst door een vakkundig team met hele attente jonge mensen die ook in zijn voor een ongedwongen babbeltje. Gastvrouw Ellen Kinkartz staat heel prominent en vriendelijk in de zaal. Haar man Hans Kinkartz toont al een kwarteeuw zijn passie voor moderne Franse keuken verrijkt met innoverende accenten. Snoekbaars uit het IJsselmeer is licht gepekeld en secuur aangebakken en komt met saus op basis van gefermenteerd eekhoorntjesbrood die een licht zuurtje vertoont. Daarbij zwarte truffel uit Italië, royaal aan tafel geschaafd, met vinaigrette op basis van sherry waardoor we een schitterend geheel met zuren en aardse smaken proeven. Zeer mals hert combineert de chef met pastinaak, zolderspek, selderij, hazelnoot en daarbij jus van hert en sauce royale waarin foie gras verwerkt is. Daarnaast een diep smakend stoofpotje van hert. De chef zwaait de gasten uit met een flesje Espresso Martini en wat zoete truffels.