De Librije
19,520

De Librije is al vele jaren een 'culinaire maatstaf' voor de Nederlandse gastronomie. Erkenning en respect is er inmiddels ook internationaal. Met het aantreden van Nelson Tanate als keukenchef naast Jonnie en Thérèse Boer is er enkele jaren geleden een nieuwe fase voor De Librije ingetreden. Die werpt inmiddels zijn vruchten af. Creativiteit en smaken blijven onverminderd van het allerhoogste niveau. Met de perfectionistische Nelson Tanate aan het roer is het extreem hoge niveau van deze detailrijke keuken gegarandeerd. Aan tafel gaan in De Librije is ook onder zijn supervisie met niets te vergelijken. Over elk detail in elk hapje en gerecht is zeer goed nagedacht. Zelfs een eigen vers broodje is verrijkt met speciaal gefermenteerde granen. Daarbij komt geitenboter aangemaakt met sap van de nieuwe rode Monarch druif en gepresenteerd als druiventros. Een bloemlezing begint al bij de eerste amuses: een speciaal voor De Librije uniek gekweekte ‘eetbare roos’ met daarin onder meer rode biet en maggiplant.  Bij een tweede set amuses o.a. tartaar van in sinaasappelgelei gegaarde duurzaam in Zeeland gekweekte hamachi. Uit een rijke quenelle van ganzelever, gespray-paint met roze Callebaut chocolade, is een kwart verwijderd en weer gevuld met Hollandse garnalen. De bijzondere creatie is geserveerd op heldere jus van tomaat en kaffir met daarop frisse en pittige radijs, mini beukenzwammetjes en wat goudsbloem. Noordzeetong verschijnt gekleed in een dun 'jasje' van paddenstoelen, met kokkels, scheermesjes en jeneverbes en verbaast zowel door perfecte opmaak, zachte smaakbalans als door een heerlijk compleet mondgevoel. Een pre-dessertje van peulvruchten, kokos-ijs, ‘pindasaus' en rood pepertje zorgt plotseling weer voor edele Aziatische tonen en verrassende pittigheid. Zelfs details in het bijzondere friandises palet per provincie zijn tot slot overweldigend. Zoals in een bonbon met farce van niet zure, maar zoete Amsterdamse ui, een Arnhems meisje als gevulde krakeling, een Drents mini kniepertje of een 'zeebanket' bonbon gevuld met Zeeuwse bolus. We zijn en blijven telkens sprakeloos.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 19:00-19:45
Thursday Closed — 19:00-19:45
Friday 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Saturday 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Sunday Closed

Team

Jonnie Boer Chef, Owner
Nelson Tanate Chef
Thérèse Boer Owner, Manager

Awards

  • Host of the Year 2010

Our partners

Also recommended Restaurants

De Lindenhof

1820

De Groene Lantaarn

1820

't Nonnetje

1820