Jonnie en Thérèse Boer staan al vele jaren aan de absolute top van de Nederlandse gastronomie. We eren ze dit jaar als koppel met De Lifetime Achievement Award voor al hetgeen zij de afgelopen jaren voor het gastronomische landschap van Nederland hebben betekend. Tot op de dag van vandaag leveren zij talloze talenten af die in de culinaire scene in binnen- en buitenland furore maken. In 2025 zijn ze alweer tien jaar met De Librije actief in de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle aan het Spinhuisplein. Hier was al het Librije’s hotel gevestigd. Het imposant donkere bakstenen gebouw met de dikke tralies voor de ramen en een groot portaal dat in 1739 werd onthuld, blijft op zich een bezienswaardigheid. Maar wacht tot je toekomt. De uitermate warme verwelkoming door diverse medewerkers staat mooi haaks op de oorspronkelijke functie van dit etablissement. . Naast de culinaire hoogstandjes van chefs Jonnie Boer en Nelson Tanate blijft De Librije immers ook het verschil maken met een uitstekende service op en rond de tafel. Met aandachtige, geroutineerde medewerkers die samen een bijzonder geoliede machine vormen en mooi en volledig op elkaar ingespeeld zijn om de gasten te verwennen en zo voor een gevoel van grote luxe en rust zorgen. Om zo ten volle van deze uitzonderlijke keuken te kunnen genieten. Zoals van een in zijn geheel in geklaarde boter gegaarde pieterman, geserveerd met diverse zeewieren met schuim van groene peper, macadamianootjes en venkel. Meesterlijk is een stoof van Nederlandse aubergines en shiitake met saus van passievrucht en crème van hazelnoot zorgvuldig bestoken met licht geroosterde pompoenpitjes. Ook een overbekend signatuurgerecht zoals met appelstroop en sojasaus gelakte snoekbaars uit de IJssel blijft met garnituur van ui, krokant zolderspek, pijpjeskruid en riesling beurre blanc nog steeds voor een even ingetogen als beklijvend tafelmoment zorgen.