Het restaurant van Martin en Marjan Kruithof vinden we in het idyllische dorpje Giethoorn in een sfeervolle boerderij. Medewerkers zijn niet alleen vriendelijk, ze tonen passie voor hun metier. En dit helemaal in lijn met de chef die tussendoor met een sloep aankomt die te boeken is voor een culinaire tocht door Giethoorn. Hij heeft duidelijk alles onder controle en dat is heel wat met een ruime keuze aan ambachtelijk geïnspireerde à la carte gerechten en dagelijks wisselende vier, acht en twaalfgangenmenu’s waarvoor we Martin Kruithof graag erkennen als Ambachtsman van het Jaar 2023. Zijn bijzonder oeuvre maakt daardoor van een bezoek aan De Lindenhof een plezerige, culinaire belevenis op zich. De parade van zes amuses komt in mooie cadans. De nobele hapjes wedijveren met mekaar in combinatiekracht, smaakreliëf en balans. Krokante cannelloni gevuld met gelakte paling en cornetto met zalm en wakame zijn de uitschieters om dan over te gaan tot het eerste voorgerecht. Salade van noordzeekrab vormt een subtiel samenspel met frisse granité van ijsbergsla afgewerkt met dezelfde dun gesneden sla waarbij ponzu voor spanning zorgt. Lokaal gevangen snoekbaars komt dik getrancheerd en prachtig gebakken met subliem gerookte paling. Beide zijn omgeven door een heldere bouillon geparfumeerd met watermunt. De wijnkaart is het resultaat van jarenlang geduldig en gepassioneerd zoekwerk en is overduidelijk met zeer veel zorg en expertise samengesteld.