Flore
17,520

In het Amsterdamse restaurant Flore, het toprestaurant van Hotel de L’Europe dat aangenaam aan het water ligt, genieten we van ogenschijnlijk simpele maar zeer geraffineerde gerechten met lokale ingrediënten. Zo beginnen we met een fantastische aardperenbouillon vol umami toetsten afgewerkt met druppeltjes peperolie – zelf spreken ze van een thee – en genieten we onder meer van een bijzonder geslaagd gerechtje van noordzeekrab met rauwe garnaal en matsutake paddenstoel in de vorm van olie. Eén week gerijpte zeebaars uit de Waddenzee is zeer goed geroosterd en komt met een saus met ‘nduja, gemaakt van de afsnijdsels van zelfde zeebaars. Als dessert zorgt gekaramelliseerde peer met whisky, hazelnoot en witlof voor een aangenaam slotakkoord. Restaurant Flore staat voor een moderne lokale keuken op hoog niveau, gecombineerd met spannende, vooral Europese, wijn. Ontvangst is formeel maar zeer vriendelijk. Opvallend en leuk dat veel keukenmedewerkers mee de gerechten serveren wat voor een prettige mix zorgt. Flore ontpopt zich verder tot één van de beste adressen van Nederland en stijgt met een half punt.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 19:00-22:00
Thursday Closed — 19:00-22:00
Friday 12:00-16:00 — 19:00-22:00
Saturday 12:00-16:00 — 19:00-22:00
Sunday Closed

Team

Bas van Kranen
Wouter Denessen

Our partners

Also recommended Restaurants

Vinkeles

1720

RIJKS®

1720

Taiko

1720