Back to search results

Karel 5
1620

Karel 5 vinden we in een middeleeuws klooster en maakt deel uit van het Grand Hotel Karel 5 in centrum Utrecht. Aan het fornuis vinden we chef Leon Mazairac en het serviceteam staan onder leiding van van Bertil Daniels en zijn sommelier Erik Havenga die een uitstekende wijnkaart voorstelt. De keuken van Mazairac is solide en won nog aan finesse wat Karel 5 een hogere notering oplevert. Hapjes vooraf zetten meteen de toon met creaties op basis van nobele ingrediënten. Zoals een schelp gevuld met coquille en grijze garnalen en daarnaast een krokant kroketje gevuld met mousse van foie gras van eend en rode biet. Signatuurgerecht van deze chef is een “bouquet” met vijftien soorten groenten die mekaar in een wervelende smaaksymfonie aanvullen. Het zachte vlees van noordzeekrab wordt aangenaam omkaderd met knolselderij, pompoenpitten en heldere consommé van de krab zodat dit tere product perfect gedefinieerd én gesublimeerd wordt. Beurre blanc verrijkt met vin jaune laat de keurig gegrilde tarbot met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree helemaal tot zijn recht komen. Of hoe met een paar componenten absoluut vakmanschap smaak en vorm kan krijgen.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 18:00-23:00
Wednesday 18:00-23:00
Thursday 18:00-23:00
Friday 18:00-23:00
Saturday 18:00-23:00
Sunday Closed

Team

Bertil Daniels Maître
Erik Havenga Sommelier, Maître
Jent van Capelle Sous-Chef
Leon de Mazairac Chef

Awards

  • Sommelier of the Year 2012

Our partners

Also recommended Restaurants

't Amsterdammertje

16,520

De Burgemeester

1620

De Kas

1620