Karel 5
1620

Het fraaie hotel Karel V is een van de Landmarks in Utrecht. Het herbergt een paar mooie restaurants waarvan Karel 5 het vlaggenschip is. Chef Leon Mazairac toont ambitieuze plannen en kookt begrijpelijk en puur, met zo goed mogelijke producten. Leon Mazairac heeft duidelijk geen grote ingrediëntenlijst nodig om grootse dingen te doen in de keuken. Samen met zijn team zijn ze een beetje de gangmakers van de nouvelle vage die doorheen Utrecht waait. We hebben geen restaurant-in-een-hotel gevoel en dat is nog altijd een pluspunt en een reden dat Karel 5 makkelijk clientèle van buiten de hotelmuren aantrekt. We genieten van een ongewone en zeer geslaagde associatie van uitstekende coquilles met gerookte ham van Veluws hert en daarbij mosselsaus en kleine gesouffleerde aardappel. Kooieend heeft hij met vijfkruidenpoeder perfect op het karkas gebraden en komt met aardpeer, mikan en een vleugje bergamot. Daarnaast sterk geconcentreerde consommé van diezelfde eend met pakchoi en xiao long bao dumpling. Verfijnd ingetogen zoet slot rond geroosterde peer, gekaramelliseerde chocolade en gegrilde pistachenoten.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi 18:00-21:30
Mercredi 18:00-21:30
Jeudi 18:00-21:30
Vendredi 18:00-21:30
Samedi 18:00-21:30
Dimanche Fermé

Équipe

Bertil Daniels Maître
Erik Havenga Sommelier, Maître
Leon de Mazairac Chef

Prix

  • Sommelier de l'Année 2012

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

't Amsterdammertje

16,520

De Burgemeester

1620

De Kas

1620