Back to search results
Inspiration Menu - First Course - Lovage, Wild Strawberries, Ramson

Spectrum
18,520

Dit onberispelijke en uiterst comfortabele restaurant vinden we in het Waldorf Astoria Hotel in een rij grachtenpanden aan de Amsterdamse Herengracht. Chef Sidney Schutte serveert een wereldreis vol smaken op basis van onder meer lokale ingrediënten. Cas Kratz en collega sommelier Gosia Kisza serveren er met flair en kunde spannende wijnen bij. Elke gang lijkt wel een hoogtepunt. Van een gelukzalige amuse van scheermes met eekhoorntjesbrood, limoenblad, ganzenlever en kaneel tot de bonbons bij de koffie met een aantal smaken uit het menu. Tussendoor Europese kreeft met knapperige eendentong, eendenlever, pistou en zoethout als briljant, rijk en verrassend gerecht. Kokkels met biet, pistache, merg en truffel smaken zo mogelijk nog lekkerder. Bij de saus met hazelnoot-albufera bij duif en ganzenlever zijn we zelfs even sprakeloos. Overigens is er voor mensen die liever vegetarisch eten een net zo spannende kaart. Denk aan ‘spruitjessalade’ met passievrucht, macadamia, koriander en een vlezige, vegetarische jus. Of gouden fluweelpootje - dat zijn bijna zoet smakende paddenstoeltjes - met onder meer mango en amandel. Hoofdzakelijk Europese wijnen worden met zorg en lef gekozen. Naast wereldwijnen worden er wat meer moderne en ‘wilde’ wijnen geserveerd. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 18:00-00:00
Thursday 18:00-00:00
Friday 18:00-00:00
Saturday 18:00-00:00
Sunday Closed

Team

Cas Kratz Head Sommelier, Maître
Sidney Schutte Chef

Awards

  • Host of the Year 2020
  • Chef of the Year 2017

Our partners

Also recommended Restaurants

212

1820

Vermeer

1820

't Nonnetje

1820