Gault&Millau organiseert het Mastercard Nederland liefdadigheidsdiner voor World Food Programme tijdens de lancering van de vernieuwde Gault&Millau restaurantgids 2019

17 sept. 2018

Gault&Millau en Mastercard Nederland bundelen hun krachten en grijpen de feestelijke lancering van de nieuwe gids voor 2019 aan om naast de Nederlandse gastronomie, ook een belangrijk ander thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen. Het doel is om samen zoveel mogelijk donaties in te zamelen. Zo werkt een lokaal kunstenaarscollectief in opdracht van Gault&Millau op Gastvrij Rotterdam bijvoorbeeld aan een schilderij dat tijdens het liefdadigsheidsdiner in december geveild wordt. Het totale bedrag van alle donaties zal door Mastercard worden verdubbeld.

World Food Programme, Mastercard en Gault&Millau

Elk jaar voorziet World Food Programme van de Verenigde Naties meer dan 20 miljoen kinderen van schoolmaaltijden. Mastercard levert jaarlijks wereldwijd een bijdrage hieraan van 100 miljoen maaltijden aan schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden, waarvan 1,9 miljoen maaltijden vanuit Mastercard Nederland. Door schoolmaaltijden aan te bieden wordt toegang tot onderwijs gestimuleerd en krijgen kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen, om uiteindelijk niet meer afhankelijk te zijn van voedselhulp en financieel onafhankelijk te zijn.

Waar Gault&Millau alles van een goede maaltijd weet, weet het World Food Programme hoe belangrijk het is om überhaupt een maaltijd te krijgen. Op het Mastercard Nederland World Food Programme liefdadigheidsdiner komen beide werelden op één avond samen. Een deel van de beste chefs van Nederland kookt voor de gasten, waaronder de chefs die dit jaar door Gault&Millau verkozen worden tot ‘Chef van het Jaar’ en ‘Jonge Topchef van het Jaar’.

Nieuwe gids en prijsuitreiking
De lancering van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 vindt plaats in de middag en wordt gevierd met de top van de Nederlandse gastronomie en partners van Gault&Millau. Dan worden ook de titelwinnaars voor 2019 bekend gemaakt. Deze bijeenkomst is alleen op uitnodiging bij te wonen.

Het Mastercard Nederland World Food Programme liefdadigheidsdiner dat Gault&Millau organiseert vindt in de avond plaats. De avond wordt gepresenteerd door Katja Schuurman en kenmerkt zich door gastronomische ervaringen, priceless entertainment en unieke veilingen om geld in te zamelen voor World Food Programme. Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn door een plaats te reserveren via [email protected]. Tafelreserveringen zijn vanaf 2 personen mogelijk aan een tafel van 10 personen.
De prijs voor het diner is € 225,- per persoon of € 2.250,- voor een tafel (excl. BTW).

Het geheel vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam.

Plus D'actualités

Topchefs halen € 195.000 op voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

29 mai 2024

Nierstichting ambassadeur Marko Karelse met 'Minder zout, meer smaak' campagne

22 mai 2024

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

25 mars 2024