Back to search results

Damianz
1620

Gevangenissen die gerecupereerd worden als restaurant of hotel zijn niet uniek, maar blijven wel uitzonderlijk. Zoals Damianz dat deel uitmaakt van luxehotel Het Arresthuis waar tot 2007 een penitentiaire instelling was gevestigd. Zoals bij een vorig bezoek staat chef Jeroen van Gansewinkel garant voor een verfijnde ervaring in een aangenaam kader. Hij slaagt erin om over het volledige menu het hoge niveau aan te houden waarbij de kwaliteit van de keuken wordt geëvenaard door deze in de bediening. Alle leden van het team slagen erin gastvrijheid, efficiëntie, spontaniteit en oplettendheid vlot te combineren. Tussen de hapjes proeven we een aantal pareltjes zoals terrine van gebarbecuede prei met ijs van prei en perfecte beurre blanc. Een complex samengesteld slaatje met zacht gegaarde kalfstong, diervriendelijke eendenlever, ui zoet en zuur, beetgare groene boontjes en saus op basis van XO pleziert door presentatie, royaal karakter en verfijning. Perfect glazig gebakken coquille, schuim van cèpes, pastinaak en spinazie krijgen als extra gelaagdheid rijkelijk geschaafde Italiaanse truffel. Deze keuken verdient een hogere quotering.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé — 18:30-21:00
Mercredi Fermé — 18:30-21:00
Jeudi 12:30-14:30 — 18:30-21:00
Vendredi 12:30-14:30 — 18:30-21:00
Samedi 13:00-14:30 — 18:30-21:00
Dimanche Fermé

Équipe

David Manders Maître
Jeroen van Gansewinkel Chef
Tom Wolters Sommelier

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

ONE

16,520

Da Vinci

16,520

Atelier

16,520