Back to search results

Da Vinci
16,520

Da Vinci heeft in haar dik dertigjarige bestaan nauwelijks aan klasse ingeboet. Nog altijd ervaren we die aangename deining in de ruim opgezette eetzalen van dit architectonische complexje aan de Maas, met zijn stalen constructies en hoge plafonds, privé- en aperitiefruimtes, inkijkkeuken en gerieflijke fauteuils aan strak gerokte tafels met pastelkleurig linnen en bont servies. Steevast platgelopen door een kosmopolitische kring van zakenlui en Limburgse fijnproevers, aangevuld met nieuwsgierige gastronauten uit binnen- en buitenland. Gelokt door de in al die jaren met culi-prijzen bedolven chef Margo Reuten en haar sympathieke partner Petro Kools die op zíjn terrein als sommelier en gastheerschap al net zo groots presteert. Gebakken ganzenlever bij gekaramelliseerde appel in jus van kalfsfond met calvados en crêpe suzette met geslagen room, vanille-ijs en stroperige Grand Marnier saus zijn naast salade Riche en steak tartaar ‘Pietsjesveld’ eeuwige blijvers op de kaart. Het gerechtje met smeuïge kalfssukade plus krokante zwezerik op crème van zwarte knoflook en schorseneer is in smaak, bereiding en presentatie al even onberispelijk klassiek. Evenals Reutens ode aan leermeester Toine Hermsen: in bladerdeeg verpakte, gebakken Noordzeetarbot met eekhoorntjesbrood en knolselderij in schuimige beurre nantais geparfumeerd met eekhoorntjesbrood. Diepe buiging ook voor de begeleidende wijnen uit Kools ontzagwekkende voorraad. Hier klopt werkelijk alles.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Fermé
Jeudi 12:00-16:30 — 17:30-00:00
Vendredi 12:00-16:30 — 17:30-00:00
Samedi Fermé — 17:00-00:00
Dimanche 12:00-23:00 — Fermé

Équipe

Margo Reuten
Petro Kools

Prix

  • Chef de l'Année 2012
  • Sommelier de l'Année 2009

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

ONE

16,520

Damianz

1620

Atelier

16,520