In dit restaurant worden we allerhartelijkst, gastvrij en persoonlijk ontvangen door Roos Stevens, die afgelopen jaar de overstap heeft gemaakt naar Restaurant Flore. Ons staat een bijzondere culinaire ervaring te wachten. Chef Bas van Kranen heeft een eigen, creatieve en innovatieve kookstijl genaamd “Conscious Fine Dining”, waarin duurzaamheid en lokale, seizoensgebonden ingrediënten centraal staan. Gerechten worden met aandacht voor detail bereid, wat al in de amuses zichtbaar is en duidelijk te proeven is. Zo wordt een noordkromp in een dashi-stijl bouillon in de schelp geserveerd met een mini-dennenappel, sparblad, duindoornbes en sakurablad. De verfijnde, elegante, zacht ziltige smaken beloven veel goeds, en dat maakt de chef nadien daadwerkelijk waar. Bruine krab met walnoot, kamille en gedroogde mosselen geeft een wow-ervaring qua smaakbeleving. De kamille brengt een frisse toets en de mosselen een bijzondere hartigheid aan het gerecht. Vervolgens perfect gegaarde ravioli met pompoenragout die geraffineerd en smaakvol bereid is. Bouillon van shiitake is diep van smaak en geeft een umami accent. Het zoete van de pompoen combineert met de frisheid van de zeste van de citroen uit het Westland. De gerechten van de chef ogen eenvoudig, maar blinken uit in de wijze waarop ze de smaakpapillen verwennen. Een bijzondere vermelding verdienen met zorg geselecteerde wijnen onder Head Sommelier Antonello Nicastri en de zelfgemaakte non-alcoholische dranken in het wijnarrangement. Flore zal op 2 april 2025 na twee maanden transformatiewerken heropenen met een vernieuwde keuken en een inspirerend interieur om het gedachtegoed én de beleving rond biodiversiteit, het respect voor Nederlandse bodemproducten en duurzame landbouw nog sterker te benadrukken. Flore zal op 2 april 2025 na twee maanden transformatiewerken heropenen met een vernieuwde keuken en een inspirerend interieur om het gedachtegoed én de beleving rond biodiversiteit, het respect voor Nederlandse bodemproducten en duurzame landbouw nog sterker te benadrukken.