In het smalle, over de begane grond en entresol verdeelde Lastage, gesitueerd middenin de gelijknamige wijk die ooit de toegangspoort vormde tot de rosse buurt, houdt de constante keuken van patron-cuisinier Rogier van Dam nu al bijna vijftien jaar kranig stand. Met zijn montere personeel, uitstekende Europese wijnkaart en zelf samen te stellen verplichte menu’s, oplopend vanaf vier gangen, is dit een zaak die een divers maar ook vast publiek aantrekt. We proeven goed bereide combinaties van heilbot, caponata, lardo, basilicum, bagna cauda en bonito, maar ook kalfszwezerik bij schorseneer, gefermenteerde zwarte knoflook, pijnboompitjes en kalfschorizo. Overdonderend aards van smaak is de snoekbaars met biet, gebrande hazelnoot, gerookte paling en trompettes de la mort, in balans gebracht door een zachtkruidige bieslook beurre blanc. Wervelende smaken, diverse texturen onderling en fraaie bordpresentaties zijn standaard, gebracht in een huiselijk en intiem decor: een heerlijk Mokums adres.