Aan de vindingrijke en vederlichte kookstijl van Ralph Hermans werd niet getornd. Opnieuw komen we superlatieven tekort om zijn creaties te bejubelen. Zittend in het eigentijds ingerichte panoramarestaurant met 360 graden uitkijk over het grensgebied met België, proeven we amuses die zijn voorliefde voor ragfijne oosterse smaken ogenblikkelijk ontsluiert: dumpling van kippendij en koriander naast tom yam crème, takoyaki poffertje met kewpie en bonitorasp, en veganbrioche bij dip van gekarameliseerde ui, pompoen en kerrie. Hermans’ basis blijft evenwel Frans klassiek, getuige het gerecht van pulled krabvlees bij enkele vertrouwde ziltfrisse begeleiders als appel, bleekselder, bieslook, zalmkaviaar, ijs van beurre blanc en algenpoeder. En wat te denken van de krokant gebakken zwezerik, afgelakt en botermals opgediend op een ‘ratatouille’ van kalfswang, knolselder en aardappel, en overgoten met een hartige kalfsjus met ingetogen aciditeit? Uitmuntend. Diepe buiging ook voor partner Jennifer Silvius die als gastvrouw en sommelier soepel door haar eetzaal laveert en een wijnkaart overhandigt die verheugt: ruime keuze, overzichtelijk, uiteenlopende vondsten, prima domeinen en wijnen die navenant geprijsd zijn.