Jan Smink kookt zeer verfijnd met overwegend Nederlandse producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid. In de keuken van het zeer aangenaam restaurant in centrum van Wolvega heeft hij uiteraard ook oog voor het gebruik van eigentijdse, Aziatische smaakmakers die aan zijn signatuur lichte en intense toetsen geven. Gasten worden zeer voorkomend ontvangen in een modern en gezellig interieur dat de beleving nog versterkt. Laatste bericht is dat er in de straat een nieuw, groter pand is aangekocht waar restaurant Smink in de toekomst naartoe gaat verhuizen. We beginnen een meergangenmenu met een fijne set amuses waaronder krokant van kippenhuid en macadamia naast aardappelkrokant met rolmops. Na zacht gegaarde knolselderij met dashi en spek schakelt de chef nog een versnelling hoger met subtiele terrine van boerderij-eend met Japanse perzik en dressing van rode biet en appel die aan het geheel een zacht verbindend effect geeft. Filet van hert en zuurvlees van hert combineert de chef met gemarineerde koningsboleet, gepofte prei en Vacherin Mont d’Or tot een gerecht vol spanning en fijne contrasten. Daarbij zorgen schuim van eekhoorntjesbrood en jus van hert voor een aangename finale. Nagerecht op hetzelfde hoge niveau bestaat uit onder meer millefeuille met vanille en kastanje, krokant hoorntje met sorbet en gepocheerde peer met vanille-kerrie ijs, granité van peer en schuim van karamel.