In een decor van klassieke stucplafonds en blootgehakt metselsteenwerk behagen chef Danny Mouthaan en eigenaar-sommelier David van Steenderen een enthousiaste gastenkring in een19de-eeuwse woonst aan de Eendrachtsweg. Vineum afficheert zich terecht als ‘wijnrestaurant’, hetgeen blijkt uit de ongeveer zevenhonderd referenties – van kostbare fameuze cru’s tot fijne trouvailles – en de recent nog ontvangen Gault&Millau erkenning voor ‘Wijnkaart van het Jaar 2024’. De keuken is mediterraan en presenteert naast dit sensationele wijnaanbod diverse bereidingen die behalve in meerdere menuvormen ook in halve portionering te bestellen zijn. Rouleau van rillette en prosciutto van eend met plukgroen en kruidenvinaigrette krijgt twee smakelijke mosterdvarianten mee met een fijne smaakbalans als resultaat. Met jalapeño-olie gekaramelliseerde coquilles op een spiegel van polenta en manchego, met maïs en jus van strandkrabben, getuigt eveneens van gastronomisch vakwerk.