Wielinga
1220

Generaties Leidenaars zullen de naam ‘Wielinga’ in één adem noemen met het schooltje waar ze ooit, tot midden jaren negentig, de eerste stijldanspassen zijn bijgebracht. Sinds 2015 staat de langgerekte ruimte onder dezelfde naam bekend als populair eethuis. Met het aantrekken van Richard de Vries medio 2021 en maître-sommelier Rogier Schurink in 2022, is een ambitieus pad ingeslagen. Op de kaart eigentijdse varianten van Franse klassiekers zoals kreeft thermidor, tournedos Rossini en gebakken ganzenlever in Calvadosjus. Wij genieten van terrine van rundborst en pruim, brioche, pompoen en gebrande hazelnoot. En van sappige sneetjes eendenborst in gevogeltejus met tomaat en salie, vergezeld van knolseldercrème, gekonfijte eendenbout, spek en bundelzwam. Bediening is bekwaam, wijnkaart is overzichtelijk en prijzen zijn billijk. 

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Mercredi 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Jeudi 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Vendredi 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Samedi 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Dimanche 12:00-20:00 — Fermé

Équipe

Raoul Waardenburg Sous-Chef
Richard de Vries Chef
Rogier Schurink Sommelier

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Het Prentenkabinet

1220

De Klok

1220

La Diva

1220