Wielinga
1220

Generaties Leidenaars zullen de naam ‘Wielinga’ in één adem noemen met het schooltje waar ze ooit, tot midden jaren negentig, de eerste stijldanspassen zijn bijgebracht. Sinds 2015 staat de langgerekte ruimte onder dezelfde naam bekend als populair eethuis. Met het aantrekken van Richard de Vries medio 2021 en maître-sommelier Rogier Schurink in 2022, is een ambitieus pad ingeslagen. Op de kaart eigentijdse varianten van Franse klassiekers zoals kreeft thermidor, tournedos Rossini en gebakken ganzenlever in Calvadosjus. Wij genieten van terrine van rundborst en pruim, brioche, pompoen en gebrande hazelnoot. En van sappige sneetjes eendenborst in gevogeltejus met tomaat en salie, vergezeld van knolseldercrème, gekonfijte eendenbout, spek en bundelzwam. Bediening is bekwaam, wijnkaart is overzichtelijk en prijzen zijn billijk. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Woensdag 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Donderdag 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Vrijdag 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Zaterdag 12:00-15:00 — 17:00-22:00
Zondag 12:00-20:00 — Gesloten

Team

Raoul Waardenburg Sous-Chef
Richard de Vries Chef
Rogier Schurink Sommelier

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Het Prentenkabinet

1220

De Klok

1220

La Diva

1220