Stijgers, nieuwkomers en updates Gault&Millau gids 2023

3 apr. 2023

Vanochtend werd op de Gault&Millau Nederland website en app een update gedaan van ruim 50 restaurants. Nieuwe scores en teksten resulteren uiteraard weer in meer dan 10 mooie stijgers. Daarnaast verwelkomen we ook 9 nieuwkomers in deze online update. Deze update sluit de 2023 editie en gaan wij van start met de voorbereidingen voor de Gault&Millau gids 2024. 

De stijgers en nieuwkomers treft u hieronder aan in het overzicht.

Binnen de bestaande selectie stijgen restaurant De Haan in Groningen en restaurant 273 in Utrecht naar 14,5|20 punten. Restaurant Zuiver in Joure, Restaurant Amused in Hardenberg, ’t Weeshuys in Geertruidenberg, Mano in Haarlem, Os en peper in Zwolle en ’t Klooster in Wijk bij Duurstede stijgen alle 6 naar 14|20 punten. De overige stijgers treft u hieronder aan in het overzicht.

De hoogste nieuwkomers in deze update zijn restaurant Proef | Lokaal Dokkum in Dokkum, Restaurant STER in Rotterdam en Restaurant Elea in Den Haag. Zij komen binnen als nieuwkomer op 14|20 met twee koksmutsen. Overige nieuwkomers en verdere updates treft u in onderstaande overzicht aan.

Nieuwe Highlights:

Stijgers:

Naam Plaats Provincie Score
De Haan Groningen Groningen 14,5
Restaurant 273 Utrecht Utrecht 14,5
Zuiver Joure Friesland 14
Amused Hardenberg Groningen 14
't Weeshuys Geertruidenberg Noord-Brabant 14
Mano Haarlem Noord-Holland 14
Os en Peper Zwolle Overijssel 14
't Klooster Wijk bij Duurstede Utrecht 14
Bravoure Vlieland Friesland 13,5
Aan Sjuuteeänjd Schinnen Limburg 13,5
La Vie Venlo Limburg 13,5
Jasmijn & ik Utrecht Utrecht 13

 
New:

Naam Plaats Provincie Score
Proef Lokaal Dokkum Dokkum Friesland 14
Restaurant STER Rotterdam Zuid-Holland 14
Elea Den Haag Zuid-Holland 14
Bistro de Olliemölle Borculo Gelderland 13,5
Bij de Jongens Hattem Gelderland 13
Shaffy Restobar Amsterdam Noord-Holland 13
Neder Alkmaar Noord-Holland 13
Het Buitenhuys Heino Overijssel 13
Verlan Amsterdam Noord-Holland 12

 Overige updates met nieuwe teksten: 

Naam Plaats Provincie Score
Valuas Venlo Limburg 15,5
Etablissement 1880 Groede Zeeland 14,5
Héroine Rotterdam Zuid-Holland 14,5
By Ûs Leeuwarden Friesland 14
4850 Amsterdam Noord-Holland 14
Maeve Utrecht Utrecht 14
De Herberg van Smallingerland Rottevalle Friesland 13,5
Caert Harderwijk Gelderland 13,5
De Portier Nijmegen Gelderland 13,5
Molenaar Onderdendam Groningen 13,5
Kasteel TerWorm Heerlen Limburg 13,5
Bacalar Amsterdam Noord-Holland 13,5
De Hinde Hindeloopen Friesland 13
Marijke Muoi Wine & Dine Oranjewoud Friesland 13
Zuiver Vlieland Friesland 13
Chez Brochard Harderwijk Gelderland 13
Bistro Regent Nijmegen Gelderland 13
Voila Groningen Groningen 13
Schatull Vaals Limburg 13
Lion Noir Amsterdam Noord-Holland 13
Southern Cross Heemstede Noord-Holland 13
Hendrickje Stoffels Hoorn Noord-Holland 13
Eilandkeuken Texel - Den Burg Noord-Holland 13
’t Spieck Lattrop Overijssel 13
De Boet Urk Flevoland 12
Bij Hammingh Garnwerd Groningen 12
Le Moulin Castricum Noord-Holland 12
Four Seasons Monnickendam Noord-Holland 12
Den Burgh Hoofddorp Noord-Holland 12
Sumalee's PhuketThaiFood Den Helder Noord-Holland 12
Proeflokaal d'Ouwe Smisse Zonnemaire Zeeland 12
Allemansgeest Voorschoten Zuid-Holland 12
Ox Rotterdam Zuid-Holland 12

Reserveringmodule Resengo en Formitable

Gault&Millau gelooft in online en zal daar in de toekomst nog verder in ontwikkelen om de consument beter te bereiken. Het platform bestaat uit een website en een app die de consument steeds beter wegwijs maakt in het gastronomisch landschap met unieke zoekfuncties. We bouwen verder aan de integratie van bestaande reserveringsmodules om de dagelijkse beschikbaarheid van tafels inzichtelijk te maken op ons platform. Op dit moment zijn restaurants uit onze selectie met een reservering module van Resengo of Formitable kosteloos zichtbaar en boekbaar via het Gault&Millau platform. Zo is er ook een zoekfunctie met real time availability. We moedigen meer reservering modules aan dit mogelijk te maken voor de bij hun aangesloten restaurants.

Download de App nu gratis via de Apple App store en de Google Play Store.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Gault&Millau Nederland
Godfried van der Lugt
[email protected]

Meer Nieuws

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

25 mrt. 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

20 feb. 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

6 feb. 2024