Chef Yornie van Dijk, geboren en getogen in Harderwijk, heeft aldaar restaurant Basiliek van Rik en Tabitha Jansma met een frisse blik en veel schwung overgenomen. De zaak is gemoderniseerd en kreeg een Scandinavische uitstraling. Met Nordic cuisine heeft de chef de zaak volledig naar eigen hand gezet. Hij werkt voornamelijk met lokale producten, met eigen verse kruiden en groenten uit nabijgelegen tuinen. Hamachi combineert hij sober en trefzeker met mandarijn, dragon en mierikswortel. Scheermes brengt hij al even strak, verfijnd en smaakvol met ingelegde spruiten, koolrabi en dille. Filet van fazantenhen is bijzonder sappig en verrijkt met appel beurre noisette, schorseneren en citroentijm. Basiliek met Yornie van Dijk aan de kachel blijft bevestigen met 15 op 20 en drie koksmutsen. En is meteen onze New chef on the block van het Jaar 2023. Van dit restaurant ondergebracht in een voormalig klooster in de historische stadskern van Harderwijk gaan we de komende jaren nog horen.