Het idee was een ‘simpel zaakje’ in Leiden. Toen de kans zich echter voordeed om in de drukste straat van de stad een prachtig riant pand te betrekken, was voormalig De Librije en Joelia chef Arie Visscher snel om. Het laagdrempelige uitgangspunt bleef, vandaar ook het ietwat pretentieloze ‘Café’ als aanhef van het restaurant dat zijn naam nu draagt. Maar ook het bewust achterwege laten van een sommelier – ongeacht de brede wijnselectie –, en het losse team in de bediening wijzen in die richting. Evenals de milde prijzen voor een uitgebreide à la carte die qua niveau de gepropageerde bistrokeuken ontstijgen. Zoals perfect gebakken zeebaars in beurre blanc met boontjes en zolderspek. Of boterzachte eendenborst op stamppot van gebakken zuurkool, gekaramelliseerde witlof en truffeljus. Tevens uitstekende riz au lait bij fluweel gedraaid sorbetijs van kers en amandelschaafsel. Café Visscher is een verrijking voor de sleutelstad en mag als nieuwkomer zich meteen met een koksmuts tooien.