In een rustige wijk in Amsterdam-Oost brengt chef Jakub Karczewski in een zeer bescheiden, stemmig en karaktervol hoekpand een ingetogen ode aan een populair gerecht uit de Japanse eetcultuur. Zoals zovele toegewijde Japanse collega's heeft deze man met een missie zich vastgebeten in het stap voor stap eigen maken van één welbepaald item. Om precies daarmee uiterst respectvol in shokunin spirit onderscheidend het verschil te maken. Reizen en studies in Japan liggen aan de basis van een state-of-the-art bereiding van ramen. Gemaakt in eigen atelier en detailrijk afgewerkt in een subtiel gelaagde bouillon met Ibérico nek en diverse garnituren die samen voor een climax aan smaken zorgen. Als uitgesponnen voorbode tot dit essentieel meesterwerkje serveert hij met evenveel zin voor detail diverse gerechtjes. Zoals griet op de gril bereid en nagegaard in beurre noisette en in een beurre blanc verrijkt met de lever van de vis en met daarbij gegrilde courgette met eigen XO-saus. Uitstekende sake referenties per glas die deze ervaring stijlvol complementeren. Een hogere score is meer dan verdiend.