Het Arsenaal 1309
1420

Oude imposante kloosters houden soms dingen verborgen die je niet verwacht. Sinds 1965 is dit Arsenaal een beschermd monument en dat is meer dan terecht. Groenten zijn de hoofdrolspelers in dit mooie verhaal en de meeste komen uit de eigen kloostertuin, die vol staat met lekkers waaronder de zeer oude fruitbomen. Chef eigenaar Björn de Waal leerde zijn vak bij een imposante reeks mooie chefs en is nu uitgegroeid tot één van die mensen die de Achterhoek culinair op de kaart zet. Op de kaart gerechten met veel lokale ingrediënten. Eigenheimer is een zeer kruimige aardappelsoort die zich duidelijk goed leent voor het maken van gnocchi, die dan geserveerd wordt met hazelnoot wat koffie en Old Amsterdam, dit alles in een diepe velouté. Forono biet wordt gedry-aged voor meer smaakconcentratie. De extra structuur die het dan ook meekrijgt is mooi. Witlof gestoofd in lichtbitter Nevel Gloed bier laat het specifieke karakter van de witlof extra uitkomen. Wat vlierbes en morielje vormen een mooie omkadering voor de biet.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-22:00
Donderdag 12:00-22:00
Vrijdag 12:00-22:00
Zaterdag 12:00-22:00
Zondag 12:00-22:00

Team

Björn de Waal Chef

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Tante Blanche

1420

Bistrobar Beaune

1420

't Raedthuys

14,520