Het verhaal is inmiddels bekend en mooi genoeg om te herhalen. Een middeleeuws kasteel brandde af in 1987 en werd nadien na vele jaren noest werk op indrukwekkende manier in zijn pracht hersteld. Chef Ollie Schuiling en partner en ook maître My Truong zijn van dienst om in het kasteel met al hun kennis en professionele passie een aparte belevenis neer te zetten. De chef bouwt die ervaring mooi op met diverse zorgvuldig samengestelde hapjes die doen uitkijken naar de gerechten zoals twee bereidingen rond noordzeekrab. Eén in combinatie met foie gras en schuim van rabarber en daarnaast als krabsalade met oestercrème, schuim van beurre blanc en Imperial Heritage kaviaar. Die delicatesse komt vervolgens nog eens terug in een compositie met gerookte paling, pastinaak en opnieuw beurre blanc. Secuur gegaard vlees van Veluws ree met lardo di Colonnata krijgt een prachtige saus met shiso mee naast onder meer rode biet ketchup. De chef toont zich van zijn meest creatieve zijde met een bijzonder geslaagd nagerecht rond olijven onder meer verwerkt in ijs met olijfolie en gedecoreerd met gekaramelliseerde varkenshuid en saus van rode wijnazijn. Een wonderlijk samenspel van smaken en texturen waar sommige inspecteurs nog steeds niet over uitgepraat geraken. Geen twijfel mogelijk. In Kasteel Heemstede wordt het Dessert van het Jaar 2023 geserveerd.