Midden in het levendige centrum van Maastricht vinden we Le Bon Vivant in een eeuwenoude mergelkelder met laag gewelfd metselsteenplafond, robuuste Franse terra cotta plavuizen en voorzien van een bijna privaat aanvoelende, behaaglijke ambiance. Dat laatste mag op conto van gastheer-sommelier Adem Çiçek worden bijgeschreven. Zijn ontwapende goedheid werkt aanstekelijk en zijn wijnkeuzes zijn zeer doordacht. Onderwijl legt chef-eigenaar Björn Dijkstra de lat hoger dan voorheen. Wat zijn keuken verlaat, valt op door delicate details, uitgesproken smaakbalans, uitmuntende cuissons en sierlijke opmaak. Zoals boerderij-eend met pistache bij structuren van biet, duxelles, amarena-kers en uitmuntende albufera jus. Weelderige paté van wildzwijn komt met chutney van rode ui, veenbessen, gebrande hazelnoot en oude balsamicoazijn. Nog zo'n smaakpush is de licht krokante kalfszwezerik op sappig ossenstaartvlees, papadum, gekonfijte meloesuitjes en krachtige kalfsjus. Een stijging is op zijn plaats.