Ooit Raadhuis, gemeentehuis en politiebureau, wordt Perceel sinds 2010 als een culinaire baken in Cappelle aan de IJssel uitgebaat door het bescheiden maar zeer ervaren eigenaarskoppel Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten. Ze transformeerden dit monumentale hoekpand tot een behaaglijk eethuis met lichte visgraatvloer, muurbanken en in het oog springende droogboeketten van bloemen en kruiden uit eigen perceel. Die hangen aan het hagelwit gestucte plafond als knipoog naar het vele gebruik van dergelijke ingrediënten in een seizoensgebonden keuken. Radijsbloem geeft bijvoorbeeld croustade van bierbeslag met oude kaas en sinaasappel pit mee. In het hartige peen-passievruchtsoepje proeven we weer het bitterzoete anijsaroma van gedroogd karwijzaad. Gebakken roodbaars, die in glanzende lamellen uiteenvalt, benadrukt met geraffineerde garnituur van courgettelint, garnalen, bisque, paprikaolie en aardappelmousseline met gepofte spelt en bieslook puur vakmanschap. Dit perceel staat garant voor Franse, eigentijdse gerechten met gelaagde smaakopbouw, perfect bereid, knap gepresenteerd en compleet gemaakt met zorgvuldig gekozen, keurig toegelichte wijnen.