Back to search results

Perceel
16,520

Ooit Raadhuis, gemeentehuis en politiebureau, wordt Perceel sinds 2010 als een culinaire baken in Cappelle aan de IJssel uitgebaat door het bescheiden maar zeer ervaren eigenaarskoppel Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten. Ze transformeerden dit monumentale hoekpand tot een behaaglijk eethuis met lichte visgraatvloer, muurbanken en in het oog springende droogboeketten van bloemen en kruiden uit eigen perceel. Die hangen aan het hagelwit gestucte plafond als knipoog naar het vele gebruik van dergelijke ingrediënten in een seizoensgebonden keuken. Radijsbloem geeft bijvoorbeeld croustade van bierbeslag met oude kaas en sinaasappel pit mee. In het hartige peen-passievruchtsoepje proeven we weer het bitterzoete anijsaroma van gedroogd karwijzaad. Gebakken roodbaars, die in glanzende lamellen uiteenvalt, benadrukt met geraffineerde garnituur van courgettelint, garnalen, bisque, paprikaolie en aardappelmousseline met gepofte spelt en bieslook puur vakmanschap. Dit perceel staat garant voor Franse, eigentijdse gerechten met gelaagde smaakopbouw, perfect bereid, knap gepresenteerd en compleet gemaakt met zorgvuldig gekozen, keurig toegelichte wijnen. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Zaterdag Gesloten — 18:30-21:00
Zondag 12:00-14:00 — 18:30-21:00

Team

Bas de Vries Sous-Chef
Jos Grootscholten Chef
Sharon Tettero Maître, Sommelier

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2013

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Fitzgerald

1620

FG Food Labs

16,520

Aan de Zweth

16,520