In Tres overvalt je bij binnenkomst een en al rust. Daarvoor zorgen chef Michael van der Kroft en gastvrouw-sommelier Emy Koster. We zitten met twaalf gasten op hoge barkrukken en genieten van het zicht op de keuken. We zijn meteen onder de indruk van de ambachtelijke aanpak en drive om zoveel mogelijk alles zelf te doen en ook dat tijd te geven. De gerechten zijn niet gekunsteld terwijl ze toch zeer bewerkelijk zijn. Er is veel gelaagdheid in de gerechten. We genieten van rauwe hamachi, kumquat en eigen gemaakte sojasaus. Langoustine is perfect bereid, en gelakt met berkensap en blauwe bessen. Er zit een sausje bij van jonge gember dat voor extra smaakreliëf zorgt. Tarbot is ook gelakt met daarbij jonge sparrenscheuten en in de saus is een reductie van gist verwerkt. Daarbij briochebrood, waar zeesla doorheen zit als fijne begeleider. Leuk dat ze nog even langslopen met wat extra saus voor bij het brood, want die is bijzonder intens.