Nieuw adres vanaf Maart 2023: Rodetorenplein 16, 8011 MJ Zwolle
Bij de Sukerieje in Dalfsen is het heerlijk toeven. De keuken is prima op orde, de ligging aan de Vechtkade is geweldig en deze nieuwe wijk in Dalfsen bruist rond de oude gebouwen aan het water, maar is tegelijk rustgevend. Door de afwezigheid van chef-eigenaar Martijn Kuik wegens ziekte is de keuken al enige tijd, en niet onverdienstelijk, in handen van sous-chef Yannick Roodhof. Hij presenteert gerechten die een extra punt waard zijn. We genieten van Zeeuwse yellowtail met groene curry, tom kha kai met kokosroom, bataat en diverse bereidingen van wortel onder andere met koriander en gel van kaffir limoen. Resultaat is een evenwichtige compositie vol details met spannende accenten. Een klassiek stuk in boter gebakken snoekbaars met beurre blanc en gerookte paling krijgt als contrast sambai, rode bietjes en bleekselderij mee. Rivierkreeftjes combineert Yannick Roodhof met pompoen, dotjes yuzu, crème van vadouvan en een loempiaatje van pompoen gevuld en gegaard met gojibes. We houden de Sukerieje graag verder in de gaten houden want er gebeuren daar leuke en spannende dingen.