Alliance Gastronomique breidt uit met 5 nieuwe leden

14/12/2020

𝗔𝗹𝗹𝗶𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗚𝗮𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗾𝘂𝗲 𝗯𝗿𝗲𝗶𝗱𝘁 𝘂𝗶𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝘃𝗶𝗷𝗳 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗹𝗲𝗱𝗲𝗻

Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants breidt uit met vijf nieuwe leden. De restaurants Alma (Oisterwijk), Brut172 (Reijmerstok), Restaurant Joann (Enschede), Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte) en Restaurant Tilia(Etten-Leur) zijn vanaf 1 januari 2021 lid van de Alliance Gastronomique.

De leden van dit culinaire samenwerkingsverband vinden elkaar in een passie voor perfectie. Voor hun gasten staat de Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Met de toetreding van bovenstaande restaurants groeit het aantal restaurants in de Alliance tot 45 leden. “Ik ben er trots op om dit jaar vijf nieuwe restaurants bij Alliance Gastronomique aan te laten sluiten,” aldus voorzitter Gerard Wollerich namens het bestuur.

De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 54 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak. 

In verband met COVID-19 zijn de nieuwe leden niet zoals gebruikelijk tijdens de laatste ledenvergadering van het jaar geïnaugureerd en gepresenteerd aan alle leden. De nieuwe leden zijn op een passende wijze door een afvaardiging van het bestuur van harte welkom geheten.

Over de nieuwe leden:

𝗔𝗹𝗺𝗮

Bij Alma wordt je beleving letterlijk naar een hoger niveau getild en wacht je een unieke dinerervaring. Eentje die gastronomische harten sneller laat kloppen. Je krijgt altijd topgerechten en dineert in een ongedwongen sfeer, waarbij we niets aan het toeval overlaten. In de zomer dekken wij ook de tafels op ons balkon aan de statige Lind.

Wouter Van Laarhoven over het lidmaatschap van de Alliance: “We zijn enorm trots dat we met ons jonge team toe mogen treden tot de beste gastronomische club van Nederland. Wij geloven enorm dat dit een grote meerwaarde zal zijn voor ons als ondernemers, maar ook voor ons personeel betreft educatie en teamgenoten buitenom Alma zelf.” 

𝗕𝗿𝘂𝘁𝟭𝟳𝟮

Bij Brut172 vind je wat je niet verwacht. De deur wordt geopend en je stapt een andere wereld binnen. Een wereld waar smaak, geur, beeld en geluid om voorrang vechten, die verrast, overdondert en overrompelt. Waar je met iedere hap of slok dichterbij de kern komt van wie je zelf bent.

Hans van Wolde over het lidmaatschap van de Alliance: “Kijkende naar de toekomst mag voor mij als nieuw lid 2021 beginnen. Alliance heeft hun blik op de toekomst en de jeugd gericht.”

𝗝𝗼𝗮𝗻𝗻

Het gevoel van thuiskomen op een gastronomische manier is kenmerkend voor de stijl van Joann. Passie, inzet en plezier zijn kenmerkend voor Restaurant Joann. Gastvrijheid vinden zij minstens zo belangrijk als de gerechten. Niet alleen de persoonlijke aandacht maar ook het bijzondere interieur: een eigentijds ontwerp waarbij de karakteristieke elementen van het oude, monumentale pand behouden zijn, verrassen.

Emiel Kwekkeboom over het lidmaatschap van de Alliance: “De club is voor ons een ontzettende leuke manier om samen met en van de beste collega’s te leren, werken en ontdekken! Elkaar helpen en ondersteunen om de gastronomie in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen.”

𝗗𝗲 𝗕𝗹𝗼𝗲𝗺𝗲𝗻𝗯𝗲𝗲𝗸

Zomers kunt u genieten van heerlijke gerechten in de lommerrijke tuinen met fraaie terrassen en een magnifiek uitzicht over het Twentse coulisselandschap. De Bloemenbeek kent als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken, waar mogelijk vooral gecombineerd met de mooiste ingrediënten en producten uit het rijke Twentse land. Verrassende wijnen uit de gehele wereld completeren het geheel. Inmiddels wordt ook de “Cuvee Bloemenbeek” geschonken, uit eigen pluk in samenwerking met het op de stuwal gelegen Wijnlandgoed “De Hakenberg”.

Raymond Strikker over het lidmaatschap van de Alliance: “Wij beschouwen het bij De Bloemenbeek als bijzonder eervol om juist nu in het 55 jarig bestaan van ons Landhuishotel & Restaurant inspirerend samen te kunnen werken met 49 collega toprestaurants binnen het samenwerkingsverband Alliance Gastronomique in Nederland en Belgie. Extra bijzonder is dat Twente met JoAnn in Enschede en Dorset in Borne nu maar liefst 2 Alliance Gastronomique restaurants telt. Een absolute bekroning voor het stijgende culinaire niveau van onze streek!”

𝗧𝗶𝗹𝗶𝗮

Carlo Chantrel en Mariëlle Vink namen september jl. restaurant De Zwaan in Etten-Leur over van Ronald Peijnenburg. De Zwaan heeft 54 jaar geleden aan de wieg gestaan van de oprichting van de Alliance Gastronomique. Alle historie aan deze naam maakte het moeilijk voor Carlo en Marielle om voor een nieuwe naam te kiezen, maar uiteindelijk hebben zij besloten het roer om te gooien en daarbij hoort een nieuwe naam, Tilia. Restaurant Tilia kenmerkt zich door hoge kwaliteit en minder toevoegingen in de gerechten. “Eenvoud laat minder ruimte om je te verschui¬len. Als je maar een paar componenten op een bord legt, moeten die wel perfect kloppen.”

Mariëlle Vink over het lidmaatschap van de Alliance: “Wij staan te trappelen om te shinen in het Alliance Gastronomique boekje en op de vloer! Een absolute eer om lid te mogen worden van deze fijne en inspirerende club.”

More News

Gault&Millau Jamsessies op Gastvrij Rotterdam

12/09/2022

Video: Zeeland - De Kromme Watergang

28/06/2022

Video: Cheesevalley - Restaurant Lizz in Gouda

20/06/2022